Heb jij behoefte aan een hovenier die zijn vak goed verstaat, met jou meedenkt, ontzorgt en eerlijk advies geeft om te komen tot het mooiste resultaat?

Wij doen dit al vanaf 2005!

Tuinaanleg is één vak mits jij lang wilt genieten van jouw tuin! Wij zijn ruim ervaren en leggen jouw tuin in één aaneengesloten periode aan zodat je snel kunt genieten van een nieuwe tuin. Wij hebben oog voor detail en zetten het puntje op de i.

Het vertalen vanaf papier qua tuinontwerp tot werkelijkheid vraagt om vakkundigheid en een concrete planning. De aanleg van de tuin, balkon of dakterras is voor jou een spannend moment. Wij weten uit ervaring dat persoonlijk overleg met goede informatie en een goede planning daarbij van groot belang is. Jij krijgt daarom van ons vooraf heldere informatie zodat jij weet wat wanneer en hoe zal plaatsvinden. Wij vinden het belangrijk dat de aanleg van het geheel een fijn moment is en blijft en jij geen zorgen hebt en ervan geniet.

Hoe werken wij qua tuinaanleg?

Nadat jij het tuinontwerp en de prijsopgave hebt goedgekeurd gaan we het geheel plannen en aan de slag met de realisatie. De eerste dag of dagen zijn vaak druk i.v.m. grondwerk en de aan- en afvoer van materialen. Wij gaan hier kundig en bovenal professioneel mee om. Indien er vergunningen aangevraagd moeten worden verzorgen wij dit voor jou, dit mag u ook zelf doen. Medewerkers en buren kun je zelf informeren of wij kunnen dit ook voor jou uit handen nemen, dit altijd in overleg.

Tuinaanleg kan tegenwoordig het hele jaar door mist het niet vriest of niet te nat is.

Bij nieuwbouw is het van groot belang vroeg samen aan tafel te gaan. Dit voor het laten opnemen van bepaalde voorzieningen in de bouw, dat scheelt vaak later duurdere uitgaven. Buiten dat is het heel fijn voor jou als je verhuisd en de tuin al klaar is.

De kosten ofwel de investering van tuinaanleg, wat bepaalt de prijs?

 • Totaal aantal M2 van uw kavel
 • Bereikbaarheid, is er een achterom of doorgang door de woning
 • Hoe wordt de grond opgeleverd door de aannemer of projectontwikkelaar
 • Onderlagen onder oprit of terras. Achteraf niet zichtbaar wel heel belangrijk!
 • Moet de tuin gedraineerd worden of een beregeningsinstallatie erin
 • Jouw wensen bepalen altijd de prijs
 • Wat voor soort bestrating en overige materialen kiest je uit
 • Wordt er maatwerk opgenomen in de tuin
 • De beplantingen zijn ook van invloed, hoe groter de struiken/bomen hoe hoger de investering. Tevens het aantal planten per M2 zijn van invloed
 • Alle ingrediënten en werkzaamheden zijn van invloed op de prijs
 • Het afwerkingsniveau bij ons is altijd hoog dat heeft tevens invloed op de prijs omdat kwaliteit geld kost
 • Zie het geheel als investering, een tuin laat je immers niet iedere paar jaar aanleggen of renoveren
 • Wij denken graag met jou mee om de mooiste tuin te realiseren ook passend binnen jouw budget mits dit budget reëel is!

Indicatieprijs tuinaanleg

Een indicatieprijs kunnen wij op basis van een goed gesprek altijd geven. Dit is prettig  zodat jij vooraf enigszins weet wat de investering zal zijn. Uiteraard kunnen wij dit niet op de cent nauwkeurig aangeven en daarom werken wij met een prijsrange.

Roland van Boxmeer – Xterieur – tuinarchitect en hovenier

Wij verzorgen voor jou met passie en plezier een maatwerk tuinontwerp, zo ook verrichten wij de tuinaanleg, de tuinrenovatie en het tuinonderhoud.

Maak kennis met onze portfolio, niet alles wat wij in de afgelopen 15 jaren hebben gerealiseerd staat erop vermeld. Naast hetgeen je ziet zijn er nog heel veel meer mogelijkheden rekening houdend met jouw wensen. Voor het maken van een afspraak kun jij geheel vrijblijvend contact met ons opnemen, wij komen graag op afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. De klik is alles bepalend voor een stralende tuin.

Wij wensen jou een prettige dag!

Hoveniersbedrijf Xterieur, wij zijn hoveniers die houden van plezier 🙂

AdviesAdvies_hover
prijsprijs_hover
ervarenervaren_hover
persoonlijkpersoonlijk_hover
puntjespuntjes_hover
afspraakafspraak_hover