Wie is de man achter Xterieur?

Aangenaam ik ben Roland van Boxmeer en ik vind het belangrijk dat u mij beter leert kennen dat wil ik u namelijk ook. Al pratende krijg ik vaak direct een heel goed beeld over wat voor u belangrijk is, waarvan u geniet en wat uw wensen zijn. De reden dat ik voor een afspraak naar uw woon- of werkomgeving kom is dat ik wil ervaren hoe het op die plek is. Een woning, een bedrijf, een interieur, u zelf het zijn allemaal ingrediënten die veel zeggen en die energie wil ik voelen.

Geniet van onderstaand verhaal en als u mij echt wil leren kennen en interesse heeft in een stralende buitencreatie, nodig mij uit en we maken prettig kennis met elkaar. Ik kijk ernaar uit, u ook?

Graag wil ik weten wie u bent, wat u doet en waarvan en waardoor u bruist. Ik ben nieuwsgierig naar uw wensen en ideeën voor die unieke stralende buitenomgeving. Uw wensen vormen de basis van het geheel, deze laten wij versmelten met mijn ideeën en creativiteit in een fraai concept.

Groene vingers en kleurpotloden, ik ben er bijna mee geboren. Jong geleerd is oud gedaan, al vanaf kleins af aan teken ik alles wat in mij opkomt. Veel teken- en kleurwedstrijden heb ik gewonnen. Ik ben een buitenkind, veel knieën kapot gevallen en veel broeken groen gemaakt. Mijn moeder was er niet altijd blij mee, ik plukte zelfs mooie bloemen van de Seringenboom, ach ja het kind in mij wist niet dat die bloemen beter stralen aan de boom dan in de vaas.

Naast met plezier werken ben ik zeer sportief, ik sport gemiddeld 5 x per week, ben graag buiten in de natuur op de fiets of voor een mooie wandeling. Reizen vind ik fantastisch, diverse culturen, een andere omgeving met nieuwe mensen geeft mij altijd inspiratie. Daarnaast geniet ik van fijne vriendschappen en hou ik van een gezond leven met veel lachen en avontuur. Persoonlijke ontwikkeling doe ik continue en heeft mij een rijker mens gemaakt waarmee ik andere mensen vaak motiveer en inspireer. Mijn bedrijf Xterieur is voor mij net als een kind, mijn trots en ik geniet als u geniet! Met liefde en passie maken wij de mooiste tuinen.

Van vuilniszak tot tuinontwerpstudio

Al vanaf mijn 10e ontwerp ik tuinen en buitencreaties. Ik ben begonnen bij mijn ouders in de tuin met een vuilniszak als vijver die na een paar dagen zo lek bleek als een vergiet. Mijn vader nam mij mee naar een tuincentrum en daar ontstond het begin van een heel lang inspirerend verhaal.

Die vuilniszak werd een minivijver en dit werd heel snel een hele grote vijver bij mijn ouders in de tuin. Samen met mijn vader en broer Stefan dagen graven om vervolgens een pracht van een vijver te maken. Deze vijver werd de basis van mijn carrière in het groen. Vrienden van mijn ouders wilden een soortgelijke vijver en op mijn 11e maak ik dan geheel zelfstandig een vijver in Sint-Oedenrode.

Ik kocht samen met een kennis van mijn vader zelfstandig stenen in bij de afgraving in Mill die ik met marge doorverkocht. Zo deed ik dat met alles, het ondernemen zat er toen al in.

Door hier te klikken gaat u naar een deel van de door Xterieur gerealiseerde projecten.

De jonge ondernemer

Tijdens mijn opleidingen en studie heb ik altijd in het groen gewerkt en tevens als gastheer in de horeca. Werken is ons met de paplepel ingegeven, we hadden ook altijd geld op zak. Na mijn eindstudie International Management bij Intercollege in Den Haag ging ik werken in het bedrijfsleven. Voor een aantal werkgevers: Manpower, Hobij Pioneer at work en Lensen projectinrichters heb ik jarenlang new business ingewonnen. Ik heb personeelsdiensten en zakelijke fraaie projectinterieurs verkocht. Het was leuk maar niet leuk genoeg. Ik wilde meer, iets anders ik ben geen binnen vier muren mens. Vrijheid, creatief bezig zijn, de zon, bewegen en onafhankelijk ondernemen, erkenning en betekenisvol zijn en een mooie bijdrage leveren dat is voor mij als liefde, eten en zuurstof. Ik heb het nodig anders ben ik geen blij en gelukkig mens.

Op mijn 27begonnen met mijn eigen bedrijf Roland van Boxmeer “Garden Design & Creation”. Ik had in eerste instantie niet veel geld om te investeren. Ik begon met een tuin die ik helemaal mocht renoveren, alles nieuw naar eigen ontwerp. Het was in de wijk Dierdonk in Helmond en al snel kreeg ik uit deze tuin nieuwe aanvragen voor renovatie, onderhoud en tuinontwerp. Het balletje ging zo snel rollen dat ik binnen een half jaar kon investeren. Nieuwe bus, aanhangwagen, gereedschap etc. etc.. Het werd helemaal super toen ik binnen 1.5 jaar werd opgepikt door de Excellent. Ik stond met 4 pagina’s full colour met geweldige fotografie en een leuk interview in dit exclusieve magazine. Trots, super trots en dat zo snel al.

Droomtuinen werden werkelijkheid

Ik had tuinen waarvan ik droomde, deze wilde ik heel graag maken. En ik wilde mijn bedrijf een stap hoger in de markt zetten voor nog meer exclusieve tuinen en dakterrassen. Alles kwam voorbij, de droomtuinen, we creëerden tuinen van klein tot mega groot bij mensen met prachtige woningen. Het was een fantastische tijd.

In 2015 besluit ik definitief te stoppen met tuinen omdat ik dan al voor langere tijd niet meer het fijne gevoel kan oproepen bij mezelf. Een harde constatering maar het is zoals het is en ik kon niet meer vol overgave voor mijn opdrachtgevers gaan. Na een intensieve coaching in het buitenland wist ik mijn route. Ik ben direct een aantal studies gaan doen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching. Ik heb daarna een nieuw bedrijf opgezet op het gebied van motivatie & inspiratie van ondernemers. Ik wist immers zelf hoe ik een succesvol bedrijf had neergezet en wilde daar andere ondernemers mee helpen.

Reizen geven inspiratie net als tal van andere zaken

In het vroege voorjaar 2018 na een mooie reis in Afrika vind ik de liefde voor tuinen helemaal terug en besluit ik een nieuw bedrijf op te richten. Een hele bijzondere constatering en oh zo dankbaar hiervoor. Een ding wist ik zeker het werd niet meer onder eigen naam en ik ga het anders doen dan toen.

De letter X zit in mijn achternaam en wilde ik terug laten komen in de bedrijfsnaam. Tevens moest het anders zijn dan andere doen en kort maar krachtig. Xterieur ontstaat ineens in mijn gedachten, het voelde direct goed, tada dan is het goed.

De geboorte van Xterieur is een feit en inmiddels maken wij met een fijn team hele mooie buitencreaties waar wij trots op zijn.

Op naar een stralende toekomst waarin wij weer veel mensen met een woning of een bedrijf gaan verblijden met meer groen, bloemen en vooral een prettige woon-, werk- en leefomgeving waar mensen blij worden, tot rust komen en vooral genieten. Wij gaan voor een gezonde relatie met u als opdrachtgever en uiteraard meer groen. Xterieur gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de aarde door het opnemen van minder stenen en meer groen. Zo ook vinden wij het heel belangrijk dat de mens meer oog krijgt voor de flora & fauna dit voor uw toekomst en de toekomst van de kinderen van uw kinderen en daar weer de kinderen van.

Ik kijk uit naar een fijne ontmoeting met u die als basis dient voor een prettige samenwerking, tot ziens!

Met hartelijke groet,

 

Roland van Boxmeer

Xterieur “outdoor concepts & creations”. Tuinontwerpstudio & hoveniersbedrijf te ‘s-Hertogenbosch. Wij werken in de omgeving en daarbuiten. Voor meer informatie kunt u ons altijd geheel vrijblijvend benaderen.