Tuinontwerp Meerhoven

Hoveniersbedrijf & tuinontwerpstudio Xterieur. Regio Den Bosch, Eindhoven, Veghel, Uden, Helmond, Tilburg, Vught, Oisterwijk voor tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinrenovatie van stralende tuinen bij uw woning of bedrijfspand. Wij maken sinds 2005 tuinen met passie en impact!

Xterieur ontwerpt en realiseert sfeervolle tuinen voor ieder budget. Roland van Boxmeer komt geheel vrijblijvend langs om samen met jou een eerste stap te zetten richting een passend maatwerk tuinontwerp in Meerhoven. Samen met jou bedenkt hij het mooiste tuinontwerp voor uw tuin of dakterras, passend bij jou en de woonsituatie. De tuin wordt steeds meer gezien als een verlengstuk van jouw woning: het mag er net zo prettig zijn als binnen in de woning. Interieur en exterieur mogen samensmelten tot een prachtig geheel. Centraal bij het maken van een ontwerp voor de tuin staan jouw wensen én natuurlijk de mogelijkheden en eventuele beperkingen van de tuin. Wij houden rekening met jouw budget. Voor meer inspiratie neem jij een kijkje bij de gerealiseerde tuinen, zie portfolio. Wij hebben al veel prachtige tuinen gerealiseerd in Meerhoven.

Uw tuinontwerp in goede handen

Bij het ontwerpen van jouw tuin wordt uiteraard rekening gehouden met jouw wensen. Deze bepalen samen met het budget grotendeels hoe de tuin eruit komt te zien. Maar er zijn nog een aantal belangrijke factoren die bepalend zijn voor het ontwerp van jouw droomtuin. Onderstaande elementen gecombineerd met uw wensen en onze creativiteit zorgen ervoor dat elke tuin uniek wordt!

INSPIRATIESESSIE

Belangrijke elementen in onze tuinontwerpen:

 • Sfeervol geheel met blikvangers (indien nodig)
 • Intimiteit aanbrengen bij grote tuinen of juist verschillende ruimtes maken
 • Licht creëren en schaduw toepassen
 • Tuinstijlen
 • De juiste verhoudingen in jouw tuin
 • Harde materialen die passen bij de woning en jouw wensen
 • Inrichting van borders rekening houdend met de groei van de tuin en zonlicht
 • Alle seizoenen een stralende tuin
 • Wij zijn sterk in het optisch vergroten van tuinen, dat is bij veel kavels een must!

Blikvangers in de tuin

Grotere tuinen vragen vaak om één of meerdere blikvangers. Zij trekken uw aandacht door hun vorm, kleur of door het leven dat zich in of rondom de blikvanger afspeelt. Beelden of waterornamenten werden vroeger vaak als blikvanger gebruikt. De moderne tuin geeft hier vaak op een andere manier invulling aan door middel van een gecentreerd terras, een opgemetselde vijverbak of een bijzondere tuinplant in een grote bloempot.

 

Tuinontwerp Meerhoven

INSPIRATIESESSIE

Hoveniersbedrijf & tuinontwerpstudio Xterieur. Regio Den Bosch, Eindhoven, Veghel, Uden, Helmond, Tilburg, Vught, Oisterwijk voor tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinrenovatie van stralende tuinen bij uw woning of bedrijfspand. Wij maken sinds 2005 tuinen met passie en impact!

Wij werken professioneel met het puntje op de i

Hoveniersbedrijf & tuinontwerpstudio Xterieur. Regio Den Bosch, Eindhoven, Veghel, Uden, Tilburg, Vught, Oisterwijk voor tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinrenovatie van stralende tuinen bij uw woning of bedrijfspand. Wij maken sinds 2005 tuinen met passie en impact!

 Verschillende ruimtes maken een tuin!

Xterieur maakt optimaal gebruik van de ruimtes in een tuin door deze in verschillende kleinere stukken of tuinkamers op te delen. Dat maakt de ruimte in onze optiek en voor ons gevoel veel interessanter. Een tuin die niet in één keer te overzien is, nodigt uit tot verder rondkijken. Alles wat niet direct te zien is, trekt de aandacht en maakt u en anderen nieuwsgierig.

Licht en schaduw in de tuin

Goed ontworpen tuinen maken optimaal gebruik van de lichtomstandigheden. Het contrast tussen helder zonlicht en schaduw in een tuin levert allerlei mooie effecten op. Net als teveel schaduw kan ook teveel licht een probleem zijn. Een grote parasol, schaduwdoek of bomen bieden dan uitkomst. Op die manier kun jij op een warme dag toch de verkoeling opzoeken.

 

Tuinontwerp Meerhoven

INSPIRATIESESSIE

Er zijn diverse tuinstijlen, uiteraard maken wij tuinen die jou passen!

Jouw tuin hoort te zorgen voor een omgeving waarin jij jezelf kunt ontspannen. Toch kunnen tuinen nog wel eens het tegenovergestelde gevoel veroorzaken. Jij bevindt jezelf in een tuin en krijgt een onrustig gevoel. Dit kan een aantal oorzaken hebben, zoals slecht tuinonderhoud of storende geluiden uit de omgeving. Wanneer een tuin is aangelegd zonder dat deze één geheel vormt met de woning, kan ook de inrichting van de tuin de eigenaar die onrust laten voelen.

Tuinstijlen zijn hier ontzettend belangrijk in. De tuinstijl is een bepaalde thematiek in de tuin die altijd rekening hoort te houden met de woning, omgeving en eigenaar. Pas wanneer wij het gevoel hebben dat dit is bereikt, is ons tuinontwerp compleet.

Tuinstijlen die veelvuldig door onze hoveniers worden toegepast zijn:

 • Gezinstuin

 • Landelijke tuin

 • Moderne tuin

 • Stadstuin

 • Villatuin

Xterieur tuinrenovatie 1
AdviesAdvies_hover
prijsprijs_hover
ervarenervaren_hover
persoonlijkpersoonlijk_hover
puntjespuntjes_hover
afspraakafspraak_hover